11 jul 2017

Zomer expositie 'Boeken".

Tot 8 Augustus zijn de volgende twee werken te zien in de Catharina kerk in Doetinchem.
In de Beginne .... is hetzelfde werk als eerder tentoongesteld in Bocholt. Nu verwijst het naar die bekende openingszin waarachter veel schuil gaat. Inhoud en betekenis moeten nog vorm krijgen. Zoiets staat er ook te gebeuren in dit kunstwerk. Ondefinieerbare draden dalen af vanuit de hemel. Zij worden zichtbaar door licht. Vormen moeten nog groeien. Dit proces wordt begeleid door muziek van Max Richter met de bijpassende titel: “On the nature of daylight”



Balans
Geboden en verboden leer je van je vader en je moeder en van invloeden uit je religieuze en sociale omgeving waarin je opgroeit en leeft. Door de eeuwen heen zijn geboden en verboden ook opgetekend in heilige boeken, al dan niet door schriftgeleerden geduid, maar ook vastgelegd in wetten van overheden. Deze grondwetten en grondrechten verschillen per staat en evolueren  in de tijd.  
Het kunstwerk is bedoeld om na te denken over de balans van rechten en plichten in de huidige tijd. Een balans die nodig is voor individu en maatschappij, ook bij botsende grondrechten.